Elnézést kérek, de szerintem napot enni nagyon veszélyes dolog az alábbiak miatt: 1. A napkoronában - ami a Nap légkörének ritka és kiterjedt legkülső része - a hőmérséklet meghaladja a félmillió kelvint. Így a nap táplálékként való felhasználása során komoly égési sérüléseket lehet elszenvedni. 2. Ráadásul szabad szemmel a Napba nézni fájdalmas és átmeneti vakságot okozhat, ugyanis ebben az esetben 4 milliwatt napenergia érkezik a retinára, ami kissé felmelegíti és bizonyos esetekben – de nem jellemzően – maradandóan károsítja azt. A képen látható közelségből való napfelfalás esetén teljesen bizonyosak lehetünk a retina maradandó károsodásában. 3. Ráadásul a nap 73,46%-a hidrogén, 24,85%-a hélium, azaz rendkívül alacsony tápértékű gázok. A nap csak kis mennyiségben tartalmaz szenet, vasat, szilíciumot ás magnéziumot, melyek sokkal inkább szükségesek az élőlények számára. Fenti szempontokra való tekintettel javaslom a fenti ábrán a nap átrajzolását krumplinak: Nem okoz égési sérüléseket, nem károsítja a látást, és sok hasznos anyagot tartalmaz. Ráadásul szerintem meg még finom is. Főleg rántott hússal és céklával netuddki
Nekem is tetszik, az észrevételeimet mindössze balesetvédelmi és táplálkozástudományi szempontok figyelembevételével tettem meg. Másegyébiránt örülök neki, hogy van még, aki tudja, mi a tavasz oroszul! netuddki
és milyen malac orra van!!!!!!!!
ReplyDeleteElnézést kérek, de szerintem napot enni nagyon veszélyes dolog az alábbiak miatt:
ReplyDelete1. A napkoronában - ami a Nap légkörének ritka és kiterjedt legkülső része - a hőmérséklet meghaladja a félmillió kelvint. Így a nap táplálékként való felhasználása során komoly égési sérüléseket lehet elszenvedni.
2. Ráadásul szabad szemmel a Napba nézni fájdalmas és átmeneti vakságot okozhat, ugyanis ebben az esetben 4 milliwatt napenergia érkezik a retinára, ami kissé felmelegíti és bizonyos esetekben – de nem jellemzően – maradandóan károsítja azt. A képen látható közelségből való napfelfalás esetén teljesen bizonyosak lehetünk a retina maradandó károsodásában.
3. Ráadásul a nap 73,46%-a hidrogén, 24,85%-a hélium, azaz rendkívül alacsony tápértékű gázok. A nap csak kis mennyiségben tartalmaz szenet, vasat, szilíciumot ás magnéziumot, melyek sokkal inkább szükségesek az élőlények számára.
Fenti szempontokra való tekintettel javaslom a fenti ábrán a nap átrajzolását krumplinak: Nem okoz égési sérüléseket, nem károsítja a látást, és sok hasznos anyagot tartalmaz.
Ráadásul szerintem meg még finom is. Főleg rántott hússal és céklával
netuddki
szerintem meg nagyon ari kép tetszik :)
ReplyDeleteNekem is tetszik, az észrevételeimet mindössze balesetvédelmi és táplálkozástudományi szempontok figyelembevételével tettem meg.
ReplyDeleteMásegyébiránt örülök neki, hogy van még, aki tudja, mi a tavasz oroszul!
netuddki